- Komerční sdělení-zpravy

Jaderným elektrárnám se výrazně zvýší příspěvek do jaderného fondu

spot_img

Rozhodla o tom vláda.

Celková výše ročního příspěvku slovenských jaderných elektráren do jaderného fondu se oproti roku 2019 zvýší o 42 milionů eur na 107,8 milionu eur.

Z toho nově bude platit příspěvek už i jaderná elektrárna Mochovce 3. a 4. bloku, a to ve výši 29,4 milionu eur. Vyplývá to z nařízení vlády, kterým se stanoví výše povinného příspěvku a povinné platby a podrobnosti o způsobu výběru a placení povinného příspěvku a povinné platby na účet Národního jaderného fondu, které ve čtvrtek schválila vláda.

\“Výši povinných příspěvků a povinných plateb navrhuje rada správců ve spolupráci s provozovateli jaderných zařízení,\“ přiblížilo Ministerstvo hospodářství (MH) SR v předkládací zprávě ke schválené vyhlášce. Konečný návrh výše povinných příspěvků a povinných plateb předkládá Národní jaderný fond Ministerstvu hospodářství SR, které jej po projednání předloží vládě SR ke schválení.

Jaderný fond spravuje finance od jaderných zařízení určené k jejich likvidaci, zpracování, úpravě, skladování a ukládání radioaktivních odpadů, a také ke skladování a ukládání vyhořelého jaderného paliva.

- Reklama -spot_img
spot_img

Redakce doporučuje

Články autora